Meisje Bloem - poppenspel

Bij het prentenboek Meisje Bloem is een poppenvoorstelling Meisje Bloem bedacht waarbij poppenspeelster Annemarie Eras een aantal thema’s uit de verhaaltjes vertolkt en met de kinderen in gesprek gaat. Duur inclusief discussie 30 minuten. De kinderen kunnen daarna met de thema’s aan het werk gaan door te knutselen. Het poppenspel kan flexibel worden ingezet. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 5-9 jaar. Maximaal 25 kinderen per groep.

 

 Vorm

Drie verschillende verhaaltjes komen aan bod, waarbij de zoektocht van Meisje Bloem leidraad is. Annemarie betrekt de kinderen door over de spullen in de dozen te praten en wat Meisje Bloem hierover denkt. Afsluiting van de voorstelling met het liedje dat op YouTube staat “Meisje Bloem is blij”. (Zie ook lespakket liedje) 

Poppenspeelster

 

Al meer dan 15 jaar speelde Annemarie speelde theater in Bussum, Molenhoek en Nijmegen. Waardoor zij, net als Meisje Bloem, heeft geleerd gebeurtenissen te onderzoeken.

Aanvragen via Joleijt educatieve producten Nijmegen (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 024-8801516)